Hiustenlähdön

Hiustenlähdön

Ihmisellä on syntyessään hiuspohjassa noin 100 000 hiussolua. Niiden määrä ei koskaan lisäänny.

Päivässä lähtee normaalisti noin 100 hiusta. Tämä on täysin luonnollista. Yksittäinen hius nimittäin elää vain 2 – 6 vuotta ennen kuin se kuolee ja putoaa pois. Hiuspohjan hiussoluista kasvaa yleensä uusia hiuksia, joten hiustenlähtöä ei huomaa. Jos hius ei kuitenkaan kasva takaisin tai hiuksia lähtee muista syistä, aiheutuu näkyvää hiustenlähtöä.

Hiustenlähtö

Hiustenlähtöä tapahtuu naisilla ja miehillä. Naiset reagoivat kuitenkin siihen miehiä nopeammin, joten he tulevat hakeutuvat aikaisemmin lääkäriin tämän ongelman vuoksi. Naiset ilmeisesti kiinnittävät enemmän huomiota hiuksiinsa ja suhtautuvat niihin tunnepitoisemmin.

Hiustenlähdön yleisin syy on tavallinen miesten kaljuuntuminen (androgeneettinen alopesia). Sitä esiintyy nimestään huolimatta myös naisilla.

Lisätietoja on miesten hiustenlähdöstä kertovassa kohdassa.
Lisätietoja on myös naisten hiustenlähdöstä kertovassa kohdassa.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *