Miesten tavallisen hiustenlähdön hoitaminen

Miesten tavallisen hiustenlähdön hoitaminen

Hiustenlähtöä ei voi pysäyttää itse. Ei ole olemassa mitään vitamiineja tai kivennäisaineita, jotka saisivat hiukset kasvamaan takaisin. Lukuisiin tuuheaa hiustenkasvua lupaileviin ihmelääkkeisiin on syytä suhteutua kriittisesti.

Hiustenlähdön hoitaminen on yleensä hankalaa, mutta kaksi lääkevalmistetta on hyväksytty hiustenlähdön hoitamiseen.

Minoksidiililinimentti (liuos)

Minoksidiili lisää hiusten kasvamista. Tarkkaa vaikutusmekanismia ei tunneta, mutta minoksidiili tehostaa verenkiertoa paikallisesti, joten tämä voi lisätä hiusten kasvamista. Liuosta on saatavana kahtena vahvuusvaihtoehtona. Lääkäri arvioi parhaiten soveltuvan voimakkuuden.

Miten lääkettä otetaan?

Liuosta levitetään hiuspohjaan niille alueille, joilta hiuksia on lähtenyt.

Teho

Lääkevalmisteen merkittävin teho on hiusten lähdön pysäyttäminen. Jos hoito aloitetaan hiustenlähdön varhaisvaiheessa, se voi jopa saada aikaa uutta hiusten kasvua. Valmistetta on käytettävä säännöllisesti 6-12 kuukauden ajan ennen sen tehon arvioimista. Jatka hoitoa tämän jälkeen. Muutoin hiusten uusi kasvu vaarantuu 3-4 kuukauden kuluessa.

Finasteridi (tabletit)

Joissakin tapauksissa hiusten lähtöä hoidetaan finasteridilla. Se estää dihydrotestosteronin muodostumista hiuspohjaan ja estää tätä ainetta tuhoamasta hiustuppia.

Miten lääkettä otetaan

Finasteridia otetaan yksi tabletti päivittäin niin kauan kun tehoa halutaan pitää yllä.

Teho

Lääkevalmisteen merkittävin teho on hiusten lähdön pysäyttäminen. Finasteridista on lisätietoja osoitteessa Lääketietokeskus.fi.

Kirurginen hoito eli hiusten siirtäminen

Muualta hiuspohjasta (tavallisesti niskasta) voidaan siirtää hiusfollikkeleita alueelle, joilla hiukset ovat ohentuneet tai puuttuvat kokonaan. Pienistä hiustupen sisältävistä ihonpaloista koostuvat implantit asetetaan hiuspohjaan tehtyihin pieniin viiltoihin. Hoito tehdään tavallisesti paikallispuudutuksessa. Jos peitettävä hiuspohjan alue on suuri, on usein siirrettävä 700-900 ihonpalasta. Tällöin hoito tehdään 3-4 kerralla.

Huomaa, että hiussiirrännäiset eivät yleensä tuota kosmeettisesti tyydyttävää lopputulosta.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *